Mistä tunnistat toksisen henkisyyden?

Mistä tunnistat toksisen henkisyyden?

Herkät ihmiset pahoittavat helposti mielensä ikävistä kommenteista, tunneristiriidoista, jopa toisten ihmisten energioista. Mistä tunnistat toksisen henkisyyden ja hyvä – paha -keskustelut savat toisinaan absurdejakin piirteitä: Niissä joku leimataan pahan lähettilääksi ja toinen valon enkeliksi. Kumpikin näistä tapauksesta voi olla ammatikseen tai harrastuksekseen henkistä työtä tekevä. Se mihin kastiin tulee tuomituksi, löytyy kuitenkin useimmiten katsojan silmistä.

Aivan liian usein olen kuullut henkilöitä tuomittavan pahoiksi ja toisia hyviksi. Tämä on totta energiapiireissä ja muuallakin elämässä. – Oletko esimerkiksi kuullut sen kommentin eron jälkeen, että exä on ihan varmasti narsisti? Samalla tavalla itselle uhkaksi koettava energiahoitaja tai selvänäkijä voi olla pimeyden edustaja. Yhtä lailla pelottava pimeys voi kuitenkin olla näkijän/kokijan itsensä silmissä ja vain heijastella toisen valopintaa vasten omia syvimpiä pelkojaan.

Mutta palataksemme takaisin, mistä tunnistat toksisen henkisyyden? Onko kuitenkin ennemmin kysymys siitä, mikä sopii sinulle ja mikä ei? Hyväkin henkinen opastaja voi näyttää pelottavalta, jos et itse vielä ole valmis kohtaamaan omia pelkojasi ja sisäisiä pimeyksiäsi. Huonokin energiahoitaja tai henkinen guru voi näyttää hyvältä, jos haluat vielä elää valheessa tai haluat vielä kerran tulla kaltoinkohdelluksi, jotta voisit tämän asian tiedostaa oikein ¨pohjanmaan kautta¨.

Mistä tunnistat toksisen henkisyyden?

Keskeneräinen energiahoitaja, ohjaaja tai selvänäkijä:

 • korostaa omaa arvoaan
 • puhuu pahaa muista ihmisistä ja auttajista
 • ottaa enemmän kuin antaa
 • hallitsee sinua pelolla:
  saa sinut pelkäämään esimerkiksi tulevaisuutta, pimeitä energioita tai jotakin henkilöä
 • kertoo, mitä sinun pitää tehdä ja mitä et saa tehdä
 • tapaamistenne jälkeen tunnet olosi huonommaksi kuin niitä ennen
 • ylläpitää keskinäistä riippuvuussuhdetta: hänestä on hankala irrottautua tai hän roikkuu sinussa
 • henkinen hyvinvointisi on huonontunut yhteistyönne aikana

Mistä tunnistat hyvän opastajan?

Hyvä hoitaja, henkinen ohjaaja tai selvänäkijä:

 • kohtelee sinua aina kunnioittavasti ja ystävällisesti
 • kannustaa ja opastaa löytämään uusia näkökulmia.
 • auttaa sinua kohtaamaan pelkojasi ja kasvamaan ihmisenä
 • tukee sinua onnistumaan arkisessakin elämässäsi, työssäsi ja ihmissuhteissasi
 • jättää aina sinun omaa elämääsi koskevat päätökset sinulle itsellesi.
 • on aito ja rehellinen ihminen ihmiselle
 • ohjaa sinut tarvittaessa muiden tarvitsemiesi palvelujen pariin,
  esimerkiksi lääkäriin, terapiaan tai muiden luontaishoitojen pariin.

Se itselle sopiva opastaja?

Itse asiassa olennaista onkin löytää itselle sopivalla ¨taajuudella¨ oleva, kokenut opastaja. Kun tietoisuuksienne välinen ero ei ole liian suuri, informaatio liikkuu välillänne kevyesti ja helposti. Tuolloin prosessit eivät muodostu liian isoiksi ja eteneminen on turvallista ja luonnollista. Psykologi Tommy Hellsten on sanonut, ettei terapeutin tarvitse olla täydellinen, riittää että hän on askeleen edellä. Tämä pätee myös henkisellä alueella. Hoitajan, terapeutin tai selvänäkijän ei tarvitse olla valmis. Ehkäpä tämä oman epätäydellisyyden näkeminen ja hyväksyminen tekee myös nöyräksi. Terve itsekriittisyys ja riittävä itsearvostus pitävät työn tason korkeana ja egon houkutukset hallinnassa.

Valtataistelusta kohti valoa

Mikä on totta tässä pimeyden ja valon valtataistelussa? Tarvitseeko siihen lähteä mukaan? Eikö pimeys itsessään ilmene taisteluna? Ja valo sulje sisäänsä hyväksyen pimeyden? Sillä eihän toista olisi ilman toista – tarvitaan tausta, jota vasten kuvat piirtyvät kuten hienossa piirustuksessa. Elämän kauneus tulee näkyväksi vastakohtien ja värien runsautta vasten. Useimmiten näissä pimeys – valo taisteluissa on lopulta kyse näkökulmaeroista ja eroista tietoisuuden tasoissa. Voit valita seurasi, mutta et voi elää toisen elämää.

Mieti siis kaksi kertaa, ennen kuin tuomitset hoitajan tai näkijän. Hänkin on matkalla vasta. Pimeydestä käsin valo näyttää pimeydeltä ja valosta käsin pimeydessäkin on valon siemen.

Anneli Valo
PS: Lue lisää henkisistä aiheista muista blogikirjoituksistani, esimerkiksi: Kun henkinen älykkyys herää, näet maailman toisin.

Vastaa