Menneet elämät -työskentely ei sovi kaikille
Menneet elämät -työskentely auttaa ymmärtämään toistuvia malleja parisuhteessa.

Menneet elämät -työskentely ei sovi kaikille

Menneiden elämien tutkiminen on mielenkiintoista puuhaa. Kun linkki ¨omiin menneisyyksiin¨ aukeaa, niitä tukimaan voi uppoutua helposti päiväkausiksi. Niistä tuttujen ihmisten kanssa tuntuu mahtavalta tavata aina vain uudestaan ja uudestaan. On myös upeaa, kun kykenee palauttamaan mieleensä menneisyyden asioita tai joku muu näkee niitä puolestasi, ja vaikkapa oma kehosi kuittaa ne sinulle todeksi.

Harhapolkujen mahdollisuus

Menneet elämät -työskentely ei sovi kaikille.  Yksi suurimpia menneiden elämien tutkimisen harhoja on menneisyyteen liikaa uppoutuminen. Harvassa eivät ole ne henkiset ihmiset, jotka elävät enemmän vanhoissa loiston päivissään kuin arkisessa, tylsässä tai ahdistavassa nykyisessä elämässään. Arkisesti ilmaistuna ns. tavikset näkevät heidän olevan jalat irti maasta liihottelevia ¨henkihörhöjä¨ tai muuten vaan utopistisia. Tämä todellisuuspakoisuuden muoto ei silti oikeastaan ole sen kummempaa kuin ns. normi-ihmisen jääminen jumiin menneisyyden vastoinkäymisiin tai ylinostalgisuuteen, joka estää elämästä nauttimisen tässä hetkessä. Oletko sinä kenties tavannut joskus tällaisen menneisyyteen tavalla tai toisella jumiin jääneen ihmisen? Tyyliä on monia, mutta lopulta on kyse samasta ilmiöstä.

Menneisyys voi huijata myös toisella tavalla. Kun oma elämäsi ei ole tyydyttävää, niin lohduttaahan se kun tietää olleensa joku historian suurhenkilö. Oli se totta tai ei, niin tässäkin asiassa voin pudottaa sinut pois pilvilinnoistasi: kukaan ei ole ollut sitä yksin. Suuret inkarnaatiot vaativat paljon sielullista voimaa. Siksi suuret inkarnaatiot ovat kollektiivisia kokonaisuuksia. Et ole ollut siis yksin Napoleon tai Kleopatra. Mutta voit olla omalla polullasi siinä vaiheessa, että tuon tarinan opetukset voivat nostaa sinulle tärkeitä oppiläksyjä ymmärrettäväksi. Ratkaisevaa on, että haluat kehittyä ja oppia ihmisenä.

Voit myös jäädä jumiin jonkin menneen elämän ihmissuhdedraamaan: Voit nähdä jonkin ihmissuhteen täysin ihannoidussa valossa, ja sitten arkipäivän todellisuus osoittaakin sielunkumppanisi olevan ennemmin riesa kuin siunaus. Tai voit toistaa menneiden elämiesi inhokkitarinaa ja jäädä kiinni vastakkainasetteluun siinä uskossa että ¨se toinen¨ on aina kohdellut sinua kaltoin eikä sinulla itselläsi ole tilanteen mahdollistajana silti mitään muutettavaa omissa toimintamalleissasi. Tätä ihmiset tekevät niin ikään tavallisen, nykyisen elämänsäkin suhteen. Edelleenkin – pysytkö harhassasi vai otatko vastuun itsestäsi, tunteistasi ja toiminnastasi? Henkisyys yksin ei tee kenestäkään parempaa ihmistä. Käytännön elämä näyttää tosiasiat henkisen kypsyyden suhteen.

Milloin menneet elämät -työskentely ei sovi sinulle?

1. Jos mielenterveytesi horjuu, kannattaa keskittyä yksinomaan arkielämän tasapainottamiseen ensin.
2.  Jos itsesi kehittäminen ihmisenä ei kiinnosta, menneet elämät eivät myöskään ole sinua varten. Mutta toivoisin silti, että antaisit muiden tehdä omia valintojaan etkä tuomitsisi muita tästä itsetutkiskelun menetelmästä.
3. Mikäli arkitason elämäsi kärsii, vähennä henkisiä harrastuksiasi. Menneet elämät – työskentelyn ja henkisyyden tulee tukea arkielämän toimivuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Mikäli se häiritsee ihmissuhteitasi ja olet koko ajan poissaoleva, kannattaa keskittyä enemmän arkipäivän hyvään oloon. Muuten tulet huomaamaan, että olet käyttänyt ison osan elämästäsi elämättä sitä.
3. Jos sinulla ei ole luotettavaa tukea menneiden elämien ja henkisyyden suhteen tai ajaudut guru-riippuvuussuhteeseen, on parempi vähentää henkisyyttäsi. Keskity ensin löytämään itsellesi luotattavaa tukea ja eheyttävää seuraa. Ja jatka sitten henkisellä tielläsi varmasti ja vähitellen.
4. Jos etsit vain mielen tietoa, jolla pönkität henkistä egoasi, menneet elämät eivät tee sinulle hyvää. Kuka tahansa löytää itselleen mahtavia inkarnaatioita (olivatpa ne totta tai eivät). Menneitä elämiä ei näytetä meille, jotta rappioittaisimme itseämme ja tuottaisimme toisillemme lisää tuskaa. Menneissä elämissä on aina oivallettavia oppiläksyjä jotka opastavat meitä henkilökohtaisella tiellämme eteenpäin kohti valoisaa olotilaa ja kestävää, monitasoista hyvinvointia.

Milloin menneet elämät -työskentely sopii sinulle?

Tässä vaihtoehtoja, joista jo yksikin riittää motivaatioksi.
1. Haluat kehittyä ihmisenä ja tuntea itseäsi paremmin. Menneet elämät vievät sinut tutustumaan syvälle omaan sisimpääsi. Näet omia automaattisia toimintamallejasi, haasteitasi ja vahvuuksia tarinoiden muodossa. Voit ottaa niistä opiksesi.
2. Kun olet valmis kohtaamaan myös omia negatiivisia toimintamallejasi ja olet valmis ottamaan niistä vastuun.
3. Kun haluat ymmärtää sukusi negatiivista perimää ja haluat muuntaa ne opituiksi oppiläksyiksi ja voimavaroiksi.
4. Kun haluat kasvaa henkisesti ja avartaa tietoisuuttasi.
5. Kun haluat saavuttaa itseoivalluksen ja tulla aidosti itseksesi.
6. Kun haluat tehdä kollektiivista valotyötä. Sanskarat liittyvät tähän työskentelyn tasoon.
7. Kun haluat kehittää omaa intuitiotasi
8. Kun haluat auttaa muita ja tämä teema on tullut vastaan esimerkiksi asiakastyössä. Sinun täytyy tehdä työ ensin itsesi kanssa, jotta voit auttaa muita.

Mitä menneet elämät -työskentely edellyttää?

  • ennakkoluulotonta ja avointa mieltä
  • valmiutta nähdä asioita uusin silmin
  • halua sitoutua omaan sisäisen kasvamisen prosessiin.

Menneet elämät -työskentely ei sovi kaikille. Mutta se sopii useammalle kuin uskoisikaan. Ehkä se kuuluu myös sinun tiehesi?

– Anneli Valo
Lue lisää menneistä elämistä blogista ja verkkosivuilta
Tutustu menneet elämät -tulkinta – ja energiahoitotuotteisiin.


Vastaa